Hartveilig wonen

Hartveilig wonen: ook op Sinderen
Hartveilig wonen is een hulpsysteem waarbij vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand met een circulatiestilstand te reanimeren. Jaarlijks worden in Nederland 15.000 mensen getroffen door een acute circulatiestilstand, in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd. Dit kan overal gebeuren: thuis, tijdens het sporten of tijdens het werk. Bij een acute circulatiestilstand is snel en doeltreffend handelen binnen de eerste zes minuten van levensbelang. Hartveilig wonen ondersteunt hierin.

AED´s in Sinderen.
In de kom van Sinderen is tegen de gevel van het Buurtschapshuis een AED in een kast aanwezig. Tevens zijn in het buitengebied enkele AED’s geplaatst. Dit is bij de koffieboerderij Nibbelink, Nibbelinklaan 12 en bij autobedrijf Westerveld, Keurhorsterweg 5.

Hulpsysteem
Als vrijwilligers gebruik kunnen maken van een AED is de overlevingskans nog groter. Het apparaat geeft het slachtoffer indien nodig een stroomstoot, waardoor de circulatie weer hersteld kan worden. Voor de bediening van het apparaat en om te weten wat het apparaat kan is een cursus verplicht.

Aanmelden
Voor het opzetten van het hulpsysteem Hartveilig wonen zijn vrijwilligers nodig. Voor het opgeven als vrijwilliger of het aanmelden van de AED van uw bedrijf, organisatie of instelling, kan contact worden genomen met bestuurslid Han Wisman, telefoon 0315-617163 of mail sinderensbelang@gmail.com

Overzicht AED’s in Nederland
Een website van de Radboud Universiteit geeft een overzicht van tot nu toe aangemelde AED’s, http://www.aed4.eu/

 

Dit bericht is geplaatst in homepage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.