Fietsen langs kerken en monumenten

Nu is het ook mogelijk om een fietstocht te maken langs kerken en andere monumenten in Varsseveld en Sinderen. Han Bruggink van de werkgroep ‘Kerk Open’ in Varsseveld heeft het initiatief voor het samenstellen van een dergelijke route genomen en deze route is op vrijdag 25 mei j.l. gepresenteerd in het VVV-kantoor te Varsseveld.

De route is volgens de samensteller bedoeld voor alle toeristen die de regio bezoeken.

De Achterhoek is onlangs door het landelijk fietsplatform uitgeroepen tot dé fietsregio van Nederland.

Monumenten welke bekeken kunnen worden zijn: de Grote- of Laurentiuskerk in Varsseveld ,de Keurhorsterkerk en de Antoniuskapel in Sinderen, museumboerderij ’t Hofshuus en molen de Engel in Varsseveld en maalderij de Nieuwe Molen in Sinderen.
De folder ‘Fietstocht Varsseveldse- en Sinderense monumenten’ met een beschrijving, is voor 1 euro te verkrijgen bij de VVV’s Oude IJsselstreek, de drie deelnemende kerken, museumboerderij ’t Hofshuus en Koffieboerderij Groot Nibbelink.

 

Dit bericht is geplaatst in homepage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.