ANTONIUS KAPEL 350 JAAR!

1662                                 Antoniuskapel                                                         2012

 De Antoniuskapel in Sinderen bestaat in 2012, 350 jaar, tenminste de wederopgebouwde Kapel. Volgens de geschiedenis o.a. opgeschreven door archivaris D. Kobes wordt de Kapel al in 1152 genoemd als slotkapel van het kasteel Sinderen. In augustus 1660 heeft een hevig noodweer de kapel verwoest en moest deze opnieuw worden opgebouwd. Op de gevelsteen boven de ingang van de kapel staat (vertaald): 

“Tot meerdere ere Gods en tot stichting der toehoorders ben ik door en voor rekening van 

——————–

_____________    (uitgehakte letters)

wederopgebouwd in 1662″.

Bovenstaande datum willen we aanhouden als oprichtingsdatum.

Op zaterdag 30 juni 2012, aanvang 18.30 uur geven we op feestelijke wijze aandacht aan 350 jaar Kapel. Een werkgroep, bestaande uit leden vanuit de Protestantse Gemeente Varsseveld, Sinderens Belang en enkele inwoners van Sinderen, hebben een feestprogramma voorbereid. Belangstelling gewekt? Klik dan hieronder op ‘lees meer’. Noteert u aub zaterdag 30 juni a.s. alvast in uw agenda.

 

 

Viering_kapel

Dit bericht is geplaatst in homepage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.