Zonnecellen op Buurthuis

10.000 euro voor zonnecellen op Buurtschapshuis Sinderen.

In het kader van het internationale jaar van de coöperatie, heeft de Rabobank Graafschap-Zuid ieder dorp in haar werkgebied extra hulp geboden om een project te realiseren. Toen de vereniging voor het Sinderens Belang en haar leden om een goede bestemming werd gevraagd, kwam al snel het Buurtschapshuis naar voren.
Het Buurtschapshuis in Sinderen is één van de belangrijkste pijlers voor het sociale leven in Sinderen. Een vijftiental verenigingen maakt, naast de school, geregeld gebruik van het gebouw. Ook diverse uitvoeringen, dorpsfeesten, presentaties en sportactiviteiten vinden in en rond het Buurtschapshuis plaats. Voor Sinderen is het Buurtschapshuis een unieke voorziening, die in sterke mate bijdraagt aan de
sociale samenhang. Het is
plek waar inwoners elkaar en anderen kunnen ontmoeten
Om deze fantastische voorziening voor iedereen toegankelijk te houden, is er voor circa 40 m2 zonnecellen op het dak geplaatst. Hiermee kan een flink deel van het energie gebruik van het Buurtschapshuis duurzaam worden opgewekt. Niet alleen nu,maar ook over twintig jaar zullen de zonnecellen nog steeds stroom leveren. Ook een, weliswaar kleine, bijdrage aan een schone en duurzame samenleving is een mooi vooruitzicht. Een coöperatie met de toekomst.
Dat ook bij de Rabobank Graafschap-Zuid dit plan met enthousiasme werd ontvangen, blijkt uit het toekennen van een bijdrage van 10.000 euro. Voor de uitreiking van de cheque en een gedegen inspectie, klommen mevrouw Evelien Hendriks en de heer Dick van Ooijen op het dak van het Buurtschapshuis. Te midden van de reeds geplaatste zonnepanelen werd de cheque overhandigd aan leden van het bestuur van Sinderens Belang.
Cheque_rabobank_voor_SB
Mevrouw Evelien Hendriks en de heer Dick van Ooijen reiken de cheque uit.

Dit bericht is geplaatst in homepage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.