Ziegenbeek in historisch perspectief

Begin 2014 heeft de St. Plattelandraad Oude IJsselstreek drie prijzen beschikbaar gesteld om lokale groepen te stimuleren tot nieuwe initiatieven die bijdragen aan een vitaal en leefbaar buitengebied. Vijf voorstellen zijn binnengekomen en in november 2014 werden de drie winnende voorstellen bekend. De Vereniging Agrarisch Landschapsbeheer VAL, eindige als eerste met het project: Slingers in het landschap. Sinderens Belang met: Boerderijnamen in Beeld als tweede en Geschiedenis Ziegenbeek als derde. Alle drie ideeën werden ze beloond met € 750.-

Inmiddels is in het dorp Sinderen een prachtig informatiebord geplaatst over de geschiedenis van de Ziegenbeek.(zie onderstaande foto)

De Ziegenbeek die door de kern van Sinderen stroomt, heeft een grote historische waarde. Het was van oudsher de grens van het landgoed Sinderen. De beek is ook bekend onder de naam de Tweeherige beek, stammend uit de tijd van de Heren van Wisch (later de gemeente Wisch) en de Heren van Bergh (later gemeente Gendringen).
De Ziegenbeek lag in het verleden enigszins verscholen onder de Metaalwarenfabriek Kromkamp door. Nu de fabriek plaats heeft gemaakt voor een nieuw woonwijkje pal naast het Buurtschaphuis en door een gedeeltelijke verlegging, is de beek hier weer zichtbaar geworden. Vanuit Sinderen volgt het Ziegenbeekpad, één van de nieuwe kerkepaden, een groot deel van de beekloop. Het informatiebord op deze fraaie locatie toont hier de wellicht onbekende geschiedenis van de Ziegenbeek of Tweeherigebeek. Hiermee wordt Sinderen een nog leukere halteplaats voor een mooie wandel of fietstocht, ’t Angoan Weert.

Ziekenbedbord          Ziegenbeekbord geplaatst

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.