Beleef het landleven

Aanleiding:
Sinderens Belang heeft de namen van de boerderijen in de omgeving van Sinderen in kaart gebracht. Langs deze boerderijen is een fietsroute uitgezet. Daarbij is een heleboel informatie beschikbaar over de boerderijen, het boerenleven en oude gebruiken op het platteland. De wens is om deze route en de informatie te bundelen en te presenteren in een aantrekkelijk cultuurhistorisch boekje, bedoeld voor inwoners van de streek, recreanten en toeristen.

Doelstelling:
Uitbrengen van een fietsroute langs boerderijen met bijzondere namen, met daarbij veel achtergrondinformatie over het leven op het platteland in vroegere jaren. Dit onder de noemer van ‘Beleef het landleven’. Op de website van Sinderens Belang komt een link naar deze achtergrond informatie via een QR-code achterop het boekje. Op die manier kunnen mensen heel makkelijk de link www.sinderen.com/beleefsinderen! op de website opvragen.

Resultaat:
Routeboekje van 12 pagina’s, met daarin een overzichtskaartje, de routebeschrijving, enkele tips voor horeca onderweg en achtergrondinformatie over de boerderijen, oude gebruiken in het boerenleven en het landschap. Het routeboekje sluit qua vormgeving aan bij de stijl van de Achterhoek.
De werkgroep bestaand uit Mira Nouwt St. Achterhoek Toerisme, Jenny van Lienden Oudheidkundige Werkgemeenschap Aalten-Dinxperlo-Wisch ADW, Anna Kemp ondernemer NatuurlijkBUITEN en Helma Tuenter namens Ver. voor het Sinderens Belang.
Met vriendelijke groet
Namens de werkgroep,

Helma Tuenter

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.