OPROEP: STEUN BEHOUD BASISSCHOOL EN KOM WOENSDAG 8 SEPTEMBER OM 15.00 NAAR HET GEMEENTEHUIS!

Graag vragen wij uw hulp om onze basisschool  te behouden.
Op woensdagmiddag 8 september a.s. zullen kinderen van basisschool De Wegwijzer (Op Koers Sinderen) namens onze actiegroep een brief aanbieden aan wethouder Ankersmit van de gemeente Oude IJsselstreek.
Hierbij zal ook pers aanwezig zijn.

Wij vinden behoud van de school heel belangrijk voor de leefbaarheid op Sinderen. Om de kinderen en ons als actiegroep te steunen, is het heel fijn als bij de aanbieding zoveel mogelijk inwoners van Sinderen aanwezig zijn. We kunnen alle steun gebruiken en vragen u om, als u enigszins kunt, naar Gendringen te komen. Het maakt niet uit of u zelf kinderen op school heeft (gehad) of niet, het maakt ook niet uit of u jong of oud bent en of u korter of langer op Sinderen woont. Als u het behoud van de school een goede zaak vindt en dat wilt laten zien door te komen, stellen we dat zeer op prijs.

Tijd: 15.00 verzamelen op het plein voor het gemeentehuis. De kinderen bieden om 15.15 de brief aan aan de wethouder.
Adres: Gemeentehuis Oude IJsselstreek, Staringstraat 25, 7081 BN Gendringen

Wij zetten ons als Sinderens Belang al geruime tijd in voor behoud van onze basisschool. Er is een actiegroep gevormd door ouders, oud-leerlingen, oud-ouders, Sinderens Belang en andere geïnteresseerden. In totaal ca. 25 personen. De actiegroep heeft onder meer banners geplaatst op Sinderen en geflyerd op de kermis in Varsseveld. De brief die nu wordt aangeboden aan de gemeente wordt op donderdag 16 september besproken in de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling. Meer informatie vindt u via de volgende links:

https://raad.oude-ijsselstreek.nl/documenten/ingekomen-stukken/21-293b-Sinders-Belang-OBS-de-Wegwijzer-Sinderen.pdf

https://www.gelderlander.nl/oude-ijsselstreek/sluiting-school-dreigt-sinderen-in-actie-het-voelt-oneerlijk~af62c971/

https://www.gelderlander.nl/achterhoek/sluiting-school-sinderen-lijkt-onafwendbaar~a65f9db1/

Wij hopen van harte op uw komst! Zegt het voort!

Met vriendelijke groet,
Actiegroep de Wegwijzer en bestuur Sinderens Belang

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.