Belevenissen op Hoeve de Huisstede ten tijde van de oorlog

Tijdens de Vrijheidsmaaltijd op 30 maart werd er een stukje voorgelezen uit het op schrift gestelde verhaal van de moeder van Hanneke en Aly te Lindert.

Ze beschrijft hierin wat er allemaal in de oorlog op Hoeve de Huisstede aan de Sinderenseweg heeft plaatsgevonden. Dat is de boerderij waar nu het yogacentrum gevestigd is.

De Duitsers waren aan het eind van maart toch langzamerhand aan het terugtrekken. Een keer kwamen ze hier bij huis met een hele lange munitiewagen die moest op deel tot vlak vooraan tegen de muur. Toen konden de grote deuren nog net dicht. Toen zijn we ’s nachts maar in de schuilkelder gebleven.  Op een keer kwam er ’s avonds een troep soldaten hier. Ze kwamen  binnen en brachten een benzinedamp mee, ze kwamen allicht rechtstreeks van het front. Ze gooiden zich op de vloer, heel vermoeid dat was wel te zien. Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Belevenissen op Hoeve de Huisstede ten tijde van de oorlog

Sinderen neemt afscheid van basisschool met reünie

De organisatie van de reünie, v.l.n.r.: Marieke Gesink, Anniek Ankersmit, Melanie van Berkum, Sander Vredegoor en Riny van Mourik. Foto: PR
De organisatie van de reünie, v.l.n.r.: Marieke Gesink, Anniek Ankersmit, Melanie van Berkum, Sander Vredegoor en Riny van Mourik. Foto: PR

SINDEREN – Aan het eind van dit schooljaar zal de basisschool op Sinderen haar deuren gaan sluiten. Hiermee komt er een eind aan ruim 360 jaar basisonderwijs op Sinderen. “Reden voor een reünie”, vindt Riny van Mourik.

“Nu de school nog in gebruik is, is dit hét moment om samen herinneringen op te halen en afscheid te nemen van de basisschool”, aldus Riny. Naast de huidige leerlingen en hun ouders worden ook oud-leerlingen, oud-ouders, oud-leerkrachten, buurtgenoten en andere betrokkenen opgeroepen om naar de reünie te komen op zaterdag 25 juni tussen 13.00 en 16.30 uur. Er is geen vast programma, dus men kan naar wens binnenwandelen.
Opgave kan tot 1 juni door te mailen naar wegwijzersinderen@gmail.com. Deelname is gratis.

Boekje
Ook wordt er gewerkt aan een herinneringsboekje. Dit boekje zal ongeveer 20 euro gaan kosten. Belangstellenden kunnen dit eveneens via mail doorgeven.
De reünie vindt plaats in de school aan Kapelweg 58 op Sinderen.

Overgenomen uit Gelderse Post  weeknummer 20

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Sinderen neemt afscheid van basisschool met reünie

Toneel in de open lucht

Toneelgroep Spot treedt op in de open lucht en wel op onze mooie kerkenpaden
Het stuk heet : “Hoe toevallig kan het zijn.”
Waneer kunt u daar naar toe?
Zaterdag en zondag: 14-15 en 21-22 mei hebben de Stichting Kerk- en fietspaden Sinderen en Spot hun krachten gebundeld en een prachtige voorstelling gemaakt.
Je fietst door prachtige natuur, langs historische locaties en Spot zorgt voor het verhaal. Voor meer info ga naar: www.spottheater.nl

               

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Toneel in de open lucht

Na ons succesvolle HARTSTOCHT EN HEBZUCHT OP SINDEREN, van zeven jaar geleden, is er nu toch eindelijk een vervolg.
Opnieuw samen met onze vrienden van ’Stichting Kerk- en Fietspaden Sinderen en Omstreken’ spelen we de openluchtvoorstelling:

HOE TOEVALLIG KAN HET ZIJN?

Tijdens een prachtige fietstocht door het Sinderense buitengebied, over vooraf geselecteerde Kerk- en fietspaden, worden op vijf verschillende locaties scenes gespeeld die samen het verhaal vormen over en vete tussen twee denkbeeldige Sinderense families door de laatste vijf of zes eeuwen heen.
Theatergroep Spot getrouw wisselen realisme en surrealisme elkaar vrijelijk af, hetgeen het publiek soms wel eens even op het verkeerde been kan zetten…

Maar dat is Spot!

Graag zien we u voor een heerlijk middagje Theater- op-de-Fiets.
Startpunt: Buurtschapshuis te Sinderen. 14 mei – 15 mei – 21 mei – 22 mei

Twee voorstellingen per dag: 10.30 uur en 14.30 uur

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor

Nieuwe beheerders buurtschapshuis stellen zich voor

Beste vaste gebruikers,

Laat ik beginnen met jullie en jullie achterban een voorspoedig en gezond 2022 toe te wensen.
Hopelijk kunnen we in de loop van dit jaar de corona-maatregelen achter ons laten en weer onbeperkt gebruik maken van het Buurtschapshuis.
Op vrijdag 31 december hebben we het zoeken naar een nieuwe beheerder voor het Buurtschapshuis kunnen afsluiten.
In een,  vanwege de corona maatregelen, sobere bijeenkomst hebben Annemarie en Wouter Hofs een overeenkomst met de stichting beheer Buurtschapshuis Sinderen getekend.
Onder de naam SCHIK gaan zij met ingang van 1 januari 2022 het beheer van het Buurtschapshuis en de exploitatie van de bar/kantine voor alle gebruikers van het Buurtschapshuis verzorgen.
Daarnaast is er met SCHIK en Bulsink Catering een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd op welke wijze Bulsink Catering gebruik kan maken van de keuken t.b.v. haar catering activiteiten.
Voor de gebruikers van het Buurtschapshuis betekent dit dat vanaf 1 januari 2022 de afspraken en opmerkingen m.b.t. het gebruik van zaalruimte en/of gebruik van de horeca via SCHIK loopt.
Hun contactgegevens zijn, telefoon:  06 380 081 54   en e-mail:  schikopsinderen@outlook.com

Op de foto is het moment van de sleuteloverdracht te zien.E6CC592E00F34A90810E9D76058BA691.jpg

Wij bedanken Winnie en Mark Bulsink voor hun inzet en wensen Annemarie en Wouter veel succes met SCHIK!
Namens bestuur SBBS,
Herman Vreman, secretaris.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe beheerders buurtschapshuis stellen zich voor