Brief van gemeente aan bewoners over werkzaamheden plan Kromkamp

 

Belangenvereniging  Sinderen
     
Onderwerp:   Wegwerkzaamheden Sinderenseweg / Aaltenseweg in Sinderen

Geachte heer / mevrouw,

De gemeente Oude IJsselstreek heeft aannemersbedrijf Hoornstra uit Doesburg opdracht verleend voor het uitvoeren van Plan Kromkamp in Sinderen. Het betreft hier het nieuwbouwplan Kromkamp en een gedeelte Sinderenseweg/Aaltenseweg in Sinderen.

Wat gaat er gebeuren/uitvoering

De werkzaamheden bestaan uit het leggen van een nieuw riool vanaf het gemaal aan de Sinderenseweg. Daarnaast wordt er binnen het plangebied een wadi gegraven voor het opvangen van overtollig regenwater. Binnen het plan wordt ook de parkeerplaats achter het buurtschapshuus veranderd. Als eerste wordt begonnen met het straatwerk en riolering ter hoogte van de ontsluiting van plan Kromkamp op de Sinderenseweg / Aaltenseweg.

Planning

De werkzaamheden van het gedeelte Sinderenseweg/Aaltenseweg worden als eerste uitgevoerd. Dit gedeelte straat is afgesloten vanaf 1 november tot 31 december 2013. De uitvoering van de overige werkzaamheden duren ongeveer tot juli 2014. Voor de overige werkzaamheden worden geen wegen afgesloten.

Omleiding

 

Tijdens de werkzaamheden van het gedeelte Sinderenseweg/Aaltenseweg wordt een gedeelte van de kom geheel voor autoverkeer afgesloten. Er is voor deze werkzaamheden dan ook een omleidingsroute noodzakelijk. Het verkeer van Gendringen/Breedenbroek naar Varsseveld wordt omgeleid via de Aaltenseweg – Gendringseweg – Keurhorsterweg. Het verkeer van Varsseveld naar Gendringen/Breedenbroek wordt omgeleid via de Kapelweg – Oude-Dinxperloseweg – Terborgseweg.

De omleidingroute is in de bijlage weergegeven.

De publicatie van de werkzaamheden in de kaart kunt u raadplegen via onze website www.oude-ijsselstreek.nl: selecteer de knop [Werk in Uitvoering]  of direct via http://www.gelderland.wegwerkmeldingen.nl.

Tijdelijk parkeren

Tijdens de periode van werkzaamheden moet er tijdelijk worden geparkeerd op het voetbalveld achter het buurtschapshuus. Het veld is te bereiken via de Kapelweg. Op een gedeelte van het veld worden matten neergelegd zodat er ook tijdens de winterperiode geparkeerd kan worden.

Vragen

 

Heeft u hierover nog vragen? Neemt u gerust contact op met Rene Dekkers, de toezichthouder van het project. Hij is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente: (0315) 292 292.

Namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet,

G.J. Schieven

afdeling Wijken & Beheer