Activiteiten en werkgroepen

Sinderens Belang geeft op deze pagina ruimte aan lokale initiatieven/initiatiefnemers om te laten zien wat er op Sinderen gebeurt. Sinderens Belang kan niet worden aangesproken op de inhoud of de organisatie van deze initiatieven. Voor vragen of opmerkingen daarover moet u bij de initiatiefnemers zelf zijn

Informatie over plan ‘Boskapellebusken’
Recent is op Sinderen het weideperceel op de hoek van de Boskapelle en de Kapelweg verkocht. Sinderens Belang (SB) heeft met dit perceel van 1,2 ha een plan, waarbij we u graag willen betrekken. Onze bedoeling is dat dit een mooie, groene plek wordt die voor iedereen toegankelijk is en waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, ontspannen en genieten tijdens gezamenlijke activiteiten.

 

Alle informatiever het Boskapellebusken vindt U op een aparte website

www.boskapellebusken.com

 

Behoud basisschool De Wegwijzer 
————————————– PERSBERICHT – 22 december 2021———————— 

Gun je kind de leukste basisschool van de Achterhoek & maak kans op 10.000 euro!
Sinderen – Op Sinderen maak je vanaf nu kans om een studiebeurs van tienduizend euro te winnen. “Nee, het is echt geen grap”, vertelt Anniek Ankersmit van actiegroep de Wegwijzer. “Onze fantastische basisschool dreigt gesloten te worden, maar wij willen er alles aan doen om dit te voorkomen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de school open blijft. Er wordt namelijk uitstekend onderwijs gegeven, er werkt een team zeer betrokken leerkrachten en de leerlingen vinden het een geweldige school. Doodzonde als dit ons dorp wordt ontnomen en daarom komen wij nu met een ludieke actie, want we geven nog niet op.”
Alle leerlingen die voor 1 februari 2022 zijn aangemeld bij basisschool de Wegwijzer Sinderen maken kans op dit enorme geldbedrag. Ook wordt er nog een tweede en een derde prijs uitgereikt van 3.000 en 2.000 euro. In totaal wordt er dus 15.000 euro weggegeven als de school blijft bestaan.
Dit bedrag kunnen de winnende leerlingen gebruiken voor hun vervolgopleiding of persoonlijke ontwikkeling. De spelregels van deze actie zijn te vinden op www.studiefondssinderen.com .
De studiebeursactie wordt breed gedragen. Niet alleen bedrijven uit de kleine kern dragen bij, maar ook bedrijven uit de omgeving hebben gedoneerd. “De inzameling verliep zeer voorspoedig en donaties zijn uiteraard nog steeds van harte welkom. Het is geweldig om te zien dat er zoveel steun uit allerlei hoeken komt. De Achterhoekse bedrijven geven aan te willen investeren in de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst en daar horen dorpsscholen zoals deze op Sinderen bij”, aldus het actiegroeplid.
De actiegroep de Wegwijzer bestaat uit (oud-)ouders, oud-leerlingen, bestuursleden van Sinderens Belang en betrokken inwoners van Sinderen. De krachten worden gebundeld en samen gaan ze ervoor om de basisschool open te houden. “We willen er alles aan doen om dit doel te behalen. Samen staan we sterk en laten we zien waar een klein dorp groots in kan zijn. Ik zou willen zeggen, kom snel een kijkje nemen met je kind(eren) en ontdek de kracht van kleinschalig onderwijs in een groene omgeving.”
Heb je interesse in de school en ben je nieuwsgierig geworden? Meer informatie over deze actie en de dorpsschool op Sinderen vind je op www.studiefondssinderen.com.

 

STARTERSWONINGEN MOGELIJK AAN HET KROMKAMP TE SINDEREN

Op Sinderen is ruimte voor starterswoningen! Aan Het Kromkamp is een perceel beschikbaar met ruimte voor ca. 4 starters- of seniorenwoningen. Het perceel is eigendom van de gemeente, bouwrijp en heeft een woonbestemming.

Op de website van de gemeente is over dit perceel geen informatie te vinden. Onderstaande informatie is afkomstig van de gemeente:Als gemeente hebben we nog enkele bouwkavels beschikbaar in Sinderen (het Kromkamp) en Netterden (Slawijkseweg/de Kamp). Om hier te kunnen bouwen moet voldaan worden aan de Lokale Kwaliteitscriteria Woningbouw Oude IJsselstreek. Kort gezegd komt het erop neer dat er voor starters of senioren gebouwd moet worden. Voor verder informatie over woningbouwmogelijkheden in onze gemeente wil ik u graag verwijzen naar de juiste pagina op onze website: https://www.oude-ijsselstreek.nl/woningbouw-oude-ijsselstreek en https://www.oude-ijsselstreek.nl/intakeformulier-woningbouw. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente: tel. 0315-292292 (vragen naar afdeling Grondzaken of gebiedsmakelaar Arnold Spijkers).

De bouwkavel ligt in de kleine kern van Sinderen, nabij het buitengebied en is onderdeel van gemeente Oude IJsselstreek. Prachtige en rustige omgeving in het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap met veel fiets- en wandelpaden en andere recreatiemogelijkheden. Op slechts 10 autominuten gelegen van de aansluiting Rees (D) snelweg A3/A12 en op minder dan 10 autominuten van de A18 richting Enschede/Arnhem. De buurtbus heeft een halte in Sinderen en het NS-station in Varsseveld ligt op 4 km. afstand. Sinderen kent een levendig verenigingsleven en heeft een dorpshuis en een lagere school. De ligging is centraal tussen de dorpen Varsseveld, Dinxperlo, Ulft en Aalten met o.a. uitgebreid winkelaanbod. De kavel ligt aan een groot parkeerterrein horend bij het Buurtschapshuis.

U bent vrij in de keuze van een architect of bouwbedrijf, in tegenstelling tot wat het bord ter plaatse mogelijk suggereert.

Aan Het Kromkamp zijn ook huurwoningen

In 2017 zijn aan de Kromkamp 6 wooneenheden voor statushouders geplaatst. Inmiddels hebben vrijwel alle statushouders woonruimte elders gevonden. Hierdoor verhuurt Wonion nu de woningen aan reguliere woningzoekenden. Als je ingeschreven bent bij Wonion als woningzoekende, kun je reageren op vrijkomende woningen. Van de 6 wooneenheden zijn er 4 eenkamerwoningen, geschikt voor starters. Dit zijn hoekwoningen met tuin en vrijstaande berging. Indeling: hal, badkamer met wc, kamer van ca 16 m2 met keukenblok, bergruimte met wasmachineaansluiting. Er gelden maximale inkomensgrenzen om in aanmerking te komen. Uit de brochure[1] van Wonion:

“Een mooie 1 persoonswoning (studio) aan de rand van het dorp Sinderen met een woon-slaapkamer. Er is geen aparte slaapkamer aanwezig. U huurt de woning voor maximaal 7 jaar (tot 2026). U huurt de woning tijdelijk voor maximaal 7 jaar en behoudt uw inschrijfduur. Wij zoeken een nieuwe huurder met affiniteit voor de woonomgeving. De inschrijfduur is niet doorslaggevend. Een

[1] Deze informatie kan natuurlijk wijzigen. Sinderens Belang is hiervoor niet verantwoordelijk.