Wie zijn de bestuursleden

Huidige bestuursleden: 
Nico de Vries, Madelon Ankersmit, Wilma Mossink,  Johan Klein Wolterink en Alda Neevel, Marcel Siemes, Herman te Lindert, Lidy Pennings.

Wilma Mossink   : Voorzitter.
Sinds september 2016 woon ik samen met Bas in de kom van Sinderen. Na een groot deel van ons leven in een grote stad te hebben gewoond (Utrecht en Eindhoven), vinden wij het wonen op Sinderen een verademing. Ik werk als bestuurssecretaris/jurist bij hogeschool Van Hall Larenstein, een agrarische hogeschool met vestigingen in Velp en Leeuwarden. Ik voel me betrokken bij Sinderen en wil eraan bijdragen dat het bijzondere karakter van Sinderen blijft bestaan.
Groet Wilma

Nico de Vries : secretaris en ledenadministratie.
Na in bijna alle provincies boven de grote rivieren te hebben gewoond zijn mijn vriendin Tineke en ik in 2016 neergestreken in het buitengebied van Sinderen. Onze zoon en dochter hebben inmiddels hun eigen gezinnen met kinderen, en wij wonen hier dus met zijn tweeën.
Nu ik meer tijd krijg, vanwege het na 42 jaar stoppen met werken als militair bij de Koninklijke marine, wil ik graag mijn steentje bijdragen om de leefomgeving voor alle inwoners van Sinderen (nog) prettiger en veiliger te maken. Als lid van het bestuur van Sinderens Belang hoop ik dat te kunnen doen.

Madelon Ankersmit
Mijn naam is Madelon Ankersmit-Vriezen,  55 jaar jong. Geboren en getogen in Varsseveld, maar sinds 1994 woonachtig op Sinderen. Getrouwd met Erik en moeder van 2 volwassen dochters.
Doordat we een eigen bedrijf hebben en ik mijn tijd makkelijker zelf kan indelen heb ik altijd veel bestuurstaken en vrijwilligerswerk gedaan en doe dit nog steeds met veel plezier.
Dit is nu mijn 2e bestuursperiode voor het Sinderens Belang. De eerste was rond de verbouwing van het Buurtschaphuis.  Waarom weer? Samen kun je meer dan alleen, iets voor de gemeenschap betekenen en natuurlijk voor de gezelligheid.

Johan Klein Wolterink
Mijn naam is Johan Klein Wolterink. In 2015 hebben Anne van Voorst en ik samen boerderij  “de Looman” op Sinderen gekocht. Ik ben zelf geboren en getogen in IJzerlo, een buurtschap van Aalten. Onze hobby is het houden van bijzondere en zeldzame schapenrassen. Ook een aantal paarden en een koe zijn naast katten en honden bewoners van onze boerderij.
In mijn dagelijks leven werk ik als adviseur zorgprocessen bij Estinea, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Omdat kleine kernen vaak opgaan in een groot geheel is het van belang dat er aandacht is voor de leefbaarheid en activiteit van de kernen. Hier zet ik mij graag voor in door lid te zijn van het bestuur van Sinderens Belang.

Alda Neevel
Ik ben geboren en getogen op ’t Beggelder in Dinxperlo en  in 2002 op Sinderen terecht gekomen. Ik heb mijn werk op een woonlocatie van Estinea in Varsseveld.  Als begeleider bied ik samen met mijn collega’s  zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Naast mijn eigen werk help ik mee in het bedrijf van mijn vriend.
Het grootse deel van m’n leven woon ik buitenaf en ben ook een echt buitenmens. Dat is ook 1 van de redenen geweest dat ik ja heb gezegd om deel uit te maken van het bestuur van Sinderens Belang. Zodat ik mee kan denken en vooral ‘doen’ om het buitengebied in ere te houden.

Dianne Masselink : penningmeesterschap
Sinds 2001 woon ik samen met Hendré Masselink op Sinderen.
Ik ben geboren in Halle en heb een paar jaar in Varsseveld gewoond.
Toen er in 2001 een woning aan de Kapelweg te koop kwam met iets meer ruimte rondom, verhuisden we naar Sinderen.
Ondertussen hebben we 2 prachtige dochters gekregen, die nu alweer naar het vervolgonderwijs gaan. Ik merkte dat, toen de kinderen van de Wegwijzer af gingen, het contact met andere bewoners uit het dorp minder werd. Om toch betrokken te blijven bij het dorp heb ik contact opgenomen met Madelon Ankersmit.
Zij zit in het bestuur van Sinderens Belang.
Door een plek in het bestuur te vervullen hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan een Leefbaar en Gezellig Sinderen!

Lidy Pennings-Grevers
Geboren en getogen in Aalten ben ik sinds 1996 woonachtig op het ouderlijk huis van mijn echtgenoot Leo en hebben wij het melkveebedrijf overgenomen van zijn ouders. We hebben 3 dochters en een zoon waarvan alleen de zoon nog thuis woont en te zijner tijd graag de boerderij over wil nemen.
Naast het meedraaien op de boerderij werk ik als verpleegkundige bij Estinea in Aalten. Daar werk ik in de nachtzorg en draag zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een ernstig meervoudige beperking.
Na meerdere bestuurlijke ervaringen te hebben opgedaan ga ik nu een hele nieuwe ervaring opdoen in het bestuur van Sinderens belang en ontdekken waar ik mijn talenten in kwijt kan.

Marcel Siemes
Mijn Naam is Marcel Siemes en ik woon samen met mijn partner Henny op Sinderen, het Kromkamp 3. Ben geboren in de Gemeente Gendringen en ik heb daar 60 jaar in Ulft gewoond.
Sinderen kwam op ons pad voorbij omdat daar in 2021 een mooie woning te koop werd aangeboden dat eigenlijk al direct onze interesse had. Inmiddels wonen we er sindsdien met heel veel plezier.
We hebben samen 4 Kinderen, Henny- Kike in Lengel  en Tyn in Beltrum. Ikzelf -Jaike in Varsseveld en Jorik in Lima de Hoofdstad van Peru.
Mijn hobby’s zijn wandelen en fietsen, waarbij de mooie omgevingen rond Sinderen goed tot z’n recht komen. Sinds december 2012 ben ik werkzaam bij verpleeg en revalidatiecentrum Antonia in Terborg als coördinerend medewerker techniek en houd ik me dagelijks hoofdzakelijk bezig met het onderhoud aan Installaties en gebouwen.
Ik vind het belangrijk om deel uit te maken in het bestuur van Sinderens belang om o.a. het bijzondere en mooieNoaberschap en de betrokkenheid vast te houden en uit te breiden. De kracht zit hem immers in de samenwerking en daardoor plezier, schik en gezelligheid met elkaar.

Herman te Lindert
Mijn naam is Herman te Lindert. Woonachtig tot juli vorig jaar op Sinderen en wel op de Geurink. Samen met mijn vrouw Betty en 4 kinderen hebben we daar 35 jaar met veel plezier gewoond.
Tijdelijk zitten we nu in een huurwoning en zijn bezig een nieuw huis te bouwen op Sinderen. Sinds mei 2022 ben ik met pensioen, dus mooi tijd voor de bouw van ons nieuwe huis aan de Boskapelle.
Ik heb meer dan 40 jaren in de elektronica-industrie gewerkt op diverse plaatsen in Nederland, maar Sinderen blijft het mooist.
Ik hoop dat ik in het bestuur van Sinderens belang wat bij kan dragen aan het woonplezier/leefbaarheid van groot Sinderen.

 * Stichting Beheer Buurtschapshuis